Trappen en balustrades in - inox - gelakt staal - corstenstaal,

info@inoxdesign.be
055/605.446 - 0478/481.913
Inoxdesign bvba
Wij leveren maatwerk, vervaardigd met de grootste zorg.
25 jaar ervaring en vakmanschap.

Van klassiek tot design, altijd kwaliteit, en voor interessante prijzen.


www.inoxdesign.be - www.staaldesign.be

Vaak gestelde vragen:

    
RVS - Inox roest niet, klopt dit?


RVS staat voor "Roest Vast Staal", in tegenstelling je vaak uit de volksmond hoort dat dit "Roest Vrij Staal" zou betekenen.  Er bestaan vele soorten inox (chroom-nikkel legeringen), en hoe meer ijzer er inzit, hoe meer kans op oxidatie.  Wij gebruiken enkel de hoogst kwalitatieve inox soorten, zodanig dat oxyderen of het ontstaan van vlekjes na jaren minimaal is.  Wij behandelen ook alle afgewerkte produkten vóór deze het atelier verlaten,  terplaatse bij onze klanten krijgen deze nog een extra behandeling.  Het oxyderen is dus bij onze produkten werkelijk uitzonderlijk.  Mocht dit na  jaren toch gebeuren, is er een kleine behandeling mogelijk die deze bescherming terug optimaal zal maken.  Meestal zal deze behandeling onder de garantie vallen.

Wij hebben inox produkten waar steeds vlekken, strepen, vingers, enz,... achterblijven,... is dat normaal?

Dit is een veel voorkomend "probleem", waar helaas veel mensen geen oplossingen voor geboden krijgen.  Dit komt door, onder andere, slechte behandeling van de inox voor ze de klant bereikten. En ten tweede door verkeerde produkten die worden aangeraden of gebruikt.  Vele produkten gaan dit "probleem" zelfs nog erger maken.  Een spiegel maak je ook niet streepvrij met een vettig product.  Zoals ik al eerder aanhaalde, is de behandeling van belang, dit gebeurt vóór de produkten ons atelier verlaten.  Nadien geven wij onze klanten raad,  hoe en met welke producten deze het beste gereingd worden.  Dit tot verbazing van onze klanten, van wat, en hoe simpel het is om inox te reinigen.  En dit zonder dure produkten.  
Heeft u toch een hardnekkig en blijvend probleem door bijv. het gebruik van bepaalde produkten,  kan u als klant steeds rekenen op onze hulp, dat wij u graag kosteloos zullen aanbieden, en het probleem voor u oplossen.  Inox is niet het "probleem", het "probleem" zijn verkeerde produkten of instructies die de wereld worden ingezonden.  


Kunnen jullie mijn voorbeeld of schets realiseren?

Ruim 20 jaar zijn we gespecialiseerd in het verwerken en bewerken van inox.  Alles wordt door ons uitgetekend.  We beschikken  over een totaal concept van machines.  Het is dus geen enkel probleem om uw project te kunnen realiseren.  Wij maken alles op maat, concept en/of ontwerp.

Jullie bieden gunstige prijzen, hoe kan dit?   Is dit ten kostte van de kwaliteit of afwerking?

Neen,  integendeel, wij gebruiken enkel de meest kwalitatieve inox en behandelingen.  
Wij kunnen onze prijzen scherp zetten, om verschillende redenen;
- Wij maken alles zelf in eigen atelier, en hoeven dus niet uit te besteden, noch afgwerkte, of deels afgewerkte produkten aan te kopen.
- Het was onze intentie om als een klein bedrijf te starten en dit ook zo te houden.  Dit komt alleen maar ten goede van onze klanten.  Zo kunnen wij onze prijzen scherp zetten en persoonlijk toezien op de kwaliteit en dienst na verkoop.
- Wij zijn ervan overtuigd dat de beste reclame, de mond tot mond reclame is.  Dit is de reclame die onze klanten gratis verspreiden.  Verder nemen wij geen deel in het opzetten van grote reclamecampagnes, waardoor we veel geld kunnen uitsparen, en dit terug te voordele is van onze klanten.
Daarenboven worden onze produkten naadloos afgewerkt, dit zonder koppelstukken, inslagdoppen, hulpstukken enz,...  Alles kent een perfecte afwerking, kwalitaiteve produkten en behandelingen aan scherpe prijzen.


Wanneer we een bestelling plaatsen, hoe lang moeten wij op onze aankoop wachten?

Na de bevestiging van de bestelling, moet men rekening houden met een wachttijd van 3 dagen tot maximum 6 weken, naargelang wat de opdracht is.  Trapleuningen met muurbevestigingen kunnen klaar zijn binnen de 3 dagen,  terwijl grote projecten die eveneens door ons vakkundig moeten worden geplaatst, kunnen uitlopen tot max. 6 weken.

Kunnen prijzen afwijken, ten opzichte van de prijzen ontvangen op jullie offerte?

Nee.  Wanneer de gekozen uitvoeringen, en de besproken produkten, al dan niet hun plaatsing, gerespecteerd blijven en  bevestigd werden, blijven ook de prijzen hetzelfde zoals vermeld op de offerte.  Enkel wanneer men gaat afwijken van de offerte, zoals bijv. een ingrijpende wijziging ná men de offerte ontving, kan er uiteraard een wijziging van prijs optreden.  Dit zal enkel gebeuren in samenspraak met de klant natuurlijk.  Ook bij onbevestigde offertes die ouder zijn dan 12 maanden, kunnen de prijzen wijzigen.

Door omstandigheden is onze trap, leuning, tafel, ... beschadigd, gekrast, los,... geraakt, kan dit hersteld worden?  

Naargelang de ernst van de beschadiging, kunnen wij deze herstellen of oplossingen bieden.  Dankzij onze vakkundigheid en eigen machinepark is dit inderdaad mogelijk.  Natuurlijk bij beschadigingen waarbij delen, geheel verbogen, of zware deuken vertonen,... kan het moeilijk zijn om dit nog zonder enige sporen te herstellen.  Bepaalde delen kunnen we dan wel vervangen, indien nodig echt nodig.  Maar de algemene, wel vaker voorkomende beschadigingen, zijn uiteraard geheel, en zonder sporen na te laten, terug als nieuw te herstellen, zoals krassen enz,...

Maken jullie ook trappen, leuningen of andere constructies in ijzer?

Ja, maar volgens de regels van de kunst.  Dit gebeurt in verschillende afdelingen. Dit om ijzerbesmeting te voorkomen op inox, dwz ijzermoleculen die zich mengen met de chroom-nikkel legering van inox, geeft een zéér snelle roestvorming (vlekvorming) tot gevolg op inox.  Zeker wanneer deze op dezelfde machines zullen verwerkt worden, krijgen de ijzemoleculen de kans om zich vast te zetten en spreken we hier niet meer over een oppervlakkig probleem.  Wat kan zorgen voor steeds, op dezelfde plaatsen terugkerende roestvorming op inox.  Ijzer in een inox atelier minimaliseren is de boodschap.

Heeft u vragen of wenst u inlichtingen?
info@inoxdesign.beHome